Getuigschrift Kate J.
01/10/2015
Getuigschrift Paul F.
01/10/2015
Show all

Getuigschrift Katarina J.

Mijn verhaal met Dressel begon in 1999 met een email die mij bereikte toen ik in Kenya was (waar ik werkte als instructeur en voor het regionale hoofdkantoor van SSI Oost Afrika) als antwoord op het zoeken naar een baan met:

“Start maar met het pakken van je spullen”

en dat deed ik.

Een aantal maanden later arriveerden we in Playa del Carmen waar we begonnen in het prachtige hotel tucan quetzal.

Ik was al een gecertificeerd instructeur dus vanaf het begin leerde ik alle riffen kennen en werd ik getraind volgens dressel stijl, met backups en oppervlakte boeien. Een hoop details die op de Afrikaanse bestemming niet al te serieus werden genomen door veel duikcentra.

Dressel was op dit moment in zijn uitbreidingsfase in Mexico dus al na een paar maanden kreeg ik de fantastische kans om de baseleider te worden en de compleet nieuwe dressel divers bestemming in het nieuwe hotel in Cozumel te openen.

Cozumel met alle fantastische duiken en de grote vraag die er binnenkort zou gaan komen voor accommodatie voor duikers en snorkelaars was een unieke ervaring.

Na iets meer dan een jaar werd ik uitgenodigd om deel te worden van het instructeurs trainings team voor onze nieuwe duikinstructeurs waarbij we door het go pro proces gingen en de kans had om te starten in de positie van operations manager als nieuwe uitdaging.

Na ongeveer 2,5 jaar in Yucatan te zijn geweest werd ik weer geroepen door de sneeuw en vertrok ik om mijn nummer 2 passie weer te gaan volgen.. Lesgeven in skieen en snowboarden.

Ik was echter nog steeds “dresselerized” dus ik besloot terug te gaan naar Playa del Carmen.

In mijn afwezigheid was Dressel door een grote verandering gegaan en waren ze inmiddels weer aangesloten bij PADI. Dit is een enorme verandering geweest omdat PADI de grootste is ter wereld en het dus zorgt voor betere werkmogelijkheden voor instructeurs. Het is een groot plezier geweest om de goed georganiseerde crossover naar PADI IDC te doen.

Deze keer werd de uitdaging om de operaties van een nieuw groot hotelcomplex te gaan runnen iets meer ten noorden van Playa.

Zes maanden later deed zich een nieuwe mogelijkheid voor. Een verhuizing naar de Dominicaanse Republiek om de administratieve directeur te worden van de Dressel centra.

Opnieuw een geweldige nieuwe ervaring en weer werd ik verliefd op het land en de mensen.

2 Jaar was ik daar en toch liet de sneeuw mij niet los…

Weer zei ik hasta luego tegen Dressel voor een tijdje.

Na verschillende ski seizoenen en andere duikinstructeurs bestemmingen deed zich weer een nieuwe Dressel uitdaging voor. Deze keer in Jamaica, weer met het opzetten van een net geopende bestemming.

De dingen liepen zoals gepland en in de tussentijd werd het een van de best werkende dressel bestemmingen.

Andere mogelijkheden en de sneeuw zorgden ervoor dat ik weer vertrok maar toch nog steeds met Dressel in gedachten…

Ik kwam een paar jaar later toch weer terug om ons centrum op te zetten op een ongelofelijk mooie nieuwe locatie aan de pacifische kant van mexico met surfen, walvissen en blauwvoetgenten…

Wat ik waardeerd aan dit bedrijf is dat als je bereid bent om de uitdaging aan te gaan, er altijd weer een nieuwe mogelijkheid is voor je. Het maakt niet uit of je net bent begonnen of al een tijd deel uitmaakt van de dressel familie!

Is er een leven zonder Dressel?

Katarina J.

Posted on: 2015/10/01